Bedrijfspand
Het kopen of huren van een bedrijfspand heeft heel wat voeten in de aarde. Naast praktische zaken als bereikbaarheid, parkeergelegenheid en lichtinval is het essentieel de juridische (on)mogelijkheden goed in kaart te brengen. Dit is een verbintenis die wordt aangegaan voor veelal langere tijd, met maandelijks terugkerende kosten en dan wil niemand achteraf voor verrassingen komen te staan. Wist je bijvoorbeeld dat energielabel C vanaf 2023 verplicht is voor kantoren groter dan 100m2? En dat een pand niet zomaar voor elke bestemming gebruikt mag worden? Is er nagedacht over wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het pand en welke vergunningen mogelijk aangevraagd moeten worden bij de gemeente?
Apriori Advocatenkantoor adviseert over de juridische aspecten van het kopen of huren van een bedrijfspand. We zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, controleren contracten en helpen bij het aanvragen van benodigde vergunningen. Ook voor het verhuren van een bedrijfspand kunnen ondernemers bij ons terecht. Neem contact op voor meer informatie over onze dienstverlening rondom het kopen, huren of verhuren van bedrijfspanden.
Woning gebreken
Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, is het niet prettig om te constateren dat de woning gebreken heeft waar jij bij de aankoop niets vanaf wist. Wat kan je hier mee? Was de verkoper niet verplicht om je hierover te informeren?
Ook als huurder verwacht je dat je maandelijks huur betaalt voor een woning die geen gebreken heeft. Maar welke rechten heb je als huurder, als de verhuurder weigert de gebreken in je woning te herstellen.
Kom je met de verkoper / de verhuurder niet tot een onderlinge oplossing? Neem contact op met Apriori Advocatenkantoor voor advies en begeleiding.
Huurachterstand
Als je een woning huurt is één van je belangrijkste plichten het op tijd en volledig betalen van de huur die je met de verhuurder hebt afgesproken. Zelfs als je één dag te laat bent met betalen, is er wettelijk gezien al sprake van een huurachterstand. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Een huurachterstand kan leiden tot extra kosten die door de verhuurder aan jou worden berekend. Ook kan de verhuurder een gerechtelijke procedure opstarten met de bedoeling dat de woning wordt ontruimd en de huurovereenkomst wordt beëindigd, waardoor je het risico loopt dat je de huurwoning wordt uitgezet.
De rechten van een huurder zijn goed beschermd door de Nederlandse wet. Je kunt dus niet zomaar door de verhuurder je huis worden uitgezet. Het is belangrijk om te weten wat jouw rechten en plichten zijn als huurder. Wanneer mag een verhuurder het contract opzeggen? Via welke weg moet de verhuurder dit doen? En wat kun je als huurder doen als je het niet eens bent met het beëindigen van het huurcontract?
Heb je een huurachterstand en kom je niet tot een onderlinge oplossing met de verhuurder? Wil de verhuurder van jouw woning de huurovereenkomst opzeggen of heb je een dagvaarding ontvangen waardoor jij de woning moet verlaten? Neem contact op met Apriori Advocatenkantoor. Wij kunnen je situatie beoordelen, weten waar je recht op hebt en voorzien je van deskundig advies en juridische begeleiding.